Mens du sov: Mandagens nyhedsoverblik

- Det er netop et eksempel på, at vi er blevet meget bedre til at stå sammen i stedet for at bekrige hinanden, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V) om de fynske kommuners samarbejde i Byregion Fyn. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

Mens du sov: Mandagens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik.

De fynske borgmestre er klar til at rotte sig sammen, når det kommer til at skaffe arbejdspladser og udvikling til Fyn. Lige nu skal Christiansborgs borgmestre beslutte, hvor en ny politiskole skal ligge.

Svendborg har budt sig til, men kommunen har også fået opbakning af andre fynske borgmestre - og samarbejdet er formaliseret i Byregion Fyn.

- Det er netop et eksempel på, at vi er blevet meget bedre til at stå sammen i stedet for at bekrige hinanden, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).


Læs mere: Fynske borgmestre rotter sig sammen

I Odense Kommune bliver der diskuteret inhabilitet, efter byrådsmedlem Line Mørk (SF) er blevet sat udenfor døren i skoledebatten. Foruden at være byrådsmedlem er hun nemlig folkeskolelærer på H. C. Andersen-skolen.

Og det betyder altså ifølge Odense Kommunes jurister, at hun er inhabil i debatten om ny skolestruktur i kommunen.

- Jeg er helt med på, at der kan være noget omkring H.C. Andersen Skolen. Men det kommer bag på mig, at jeg røg ud under hele strukturdiskussionen, siger Line Mørk.

Læs mere her: SF-lærer klager over inhabilitet i skolesag i Odense

Erhvervsmanden Erik Skjærbæk fortsætter med at købe ejendomme op på Svendborg Havn. Han har nu investeret 22 millioner på havnen i Svendborg.

Han har netop fået papir på den gamle vejerbod på Jessens Mole 3A, som kommunen har haft til salg i et udbud - og det er den fjerde bygning, han køber på havnen siden april sidste år.

Erik Skjærbæk startede med at købe den 3600 kvadratmeter store grund Krøyers plads, hvor han vil lave et nyt boligbyggeri. Noget, der giver debat i byen.

Læs mere: Skjærbæk investerer 22 millioner på havnen i Svendborg

Mens du sov: Mandagens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce