Madanmeldelse: Magasingaardens perle

Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Foto: Lasse Hansen

Madanmeldelse: Magasingaardens perle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Le Brasserie i Magasingaarden, Faaborg er Hotel Faaborgs café. En lille sommer-oase med venlig servering fra enkelt menukort

Det er en af de forårsdage, hvor temperaturen nærmer sig sommer, hvis man befinder sig lige i solen. Vi er to, som kaster os sultne ind på Hotel Faaborgs café. Lille og charmerende ligger den i den krog af Torvet, hvor flere gamle huse og museer er. I Magasingaarden. Der er franske forårsfornemmelser i navnet "Le Brasserie".

Der er sorte tavler på begge sider døren. Her er slagnumre fra frokostkortet samt dagens aftenmenu skrevet med kridt. Et par trin op til lokalet, der er lyst og lækkert i hvidt og limegrønt, hvor en smuk, grøn sofa byder sig til i hjørnet, og ellers kan man slå sig ned ved caféborde med hvide duge.

I dag kalder terrassen. Vi har læst hvidt kridt på sort, at der reklameres for fynsk æggekage.

- Den er så god, at folk kommer langvejs fra for at få den igen og igen, siger den unge, venlige tjener bag disken.

Hun springer for første gang, siger hun, dette forår ud i at åbne den store parasol over vort bord på terrassen.

- Jeg kan lige så godt øve mig i det, for min far, der er landmand, siger at sommeren bliver lang og solrig, siger hun glad.

Efter vi har sat os i denne skyggefuld, lune oase, bringer hun hurtigt koldt vand i kande.

Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Foto: Lasse Hansen

Laksetrio og hit i pande

Vi skal selvfølgelig smage den berømte fynske æggekage, og da jeg gerne vil have noget andet, spørger vi forsigtigt, om den fås til én person. "Selvfølgelig", er svaret, så min ledsager sætter sig forventningsfuldt til rette for at vente på livretten. Jeg vælger frokostkortets tallerken med laks på tre måder.

En lille sort stegepande, der ikke er så lille endda, bæres til bordet. Høj æggekageføring med et bjerg af tynd røget bacon, som knaser, bare man ser på den, og ellers masser af tomatskiver og purløg. En lille skål groft hjemmerørt sennep. Rugbrødet i kurven er friskbagt ligesom de hvide brødskiver, der hører til min fisketallerken.

På en hvid, kantet tallerken er smukt arrangeret ikke bare en grov laksetatar, fine små kogte stykker laks samt saftige skiver røget laks. Der er også en lille bunke friske rejer med grønt på toppen. En pink laksemousse og en hvid sauce verte. Cremet dressing med hakkede friske krydderurter. I tallerkenens midte: et lille bjerg af friske salatblade med rucola på toppen sammen med fine strimler af gulerod og bladselleri.

Vores unge tjener har på eget initiativ taget ekstra tallerkener med. For som hun skønner ganske rigtigt: Vi vil gerne smage begge retter.

Til æggekagen drikkes fadøl fra Vestfyen, og til laksen vælger jeg en blandet saft af hyldeblomst og jordbær.

Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Foto: Lasse Hansen

Mange finder caféen

Æggekagen får ben at gå på. Den er superlet i konsistensen, og der knases igennem med den lækre, sprøde bacon. Lakse-tallerkenen ligeså. Det er friskt og velsmagende. Tilberedt med både kærlig og kyndig hånd. Når man har så enkelt et frokostkort, skal retterne sidde lige i plet. Det gjorde vores frokost i hvert fald.

Vi ser med undren, at på en almindelige hverdag ved frokosttid kan rigtig mange finde ind i den lille café-oase. Både inde og på terrassen. Som vor tjener forudsagde, så bestilles der fynsk æggekage igen og igen ved nabobordene.

Vi får en herlig kop kaffe ovenpå. Til den har vi også valgt forskelligt. Min ledsager kunne ikke stå for den gammeldags æblekage. Jeg har valgt den lune chokoladekage. Æblekagen serveres i en lille rund terrin. Der er sprødt sukkerasp, syrlige æbler, både den mosede slags i lag på lag med raspen, og desuden er der på toppen af den friske flødeskum papirs-tynde skiver af forskellige æblesorter arrangeret som pynt.

Min lune chokoladekage er i firkant. Saftig med sprød overflade. Drys af flormelis. Til den serveres en kompot af forskellige bær samt en dekorativ coulis af fersken og abrikos.

Også her har tjeneren uopfordret taget to ekstra tallerkener med, så vi kan smage desserterne over kors.

Solen skinnede ved vores besøg i Hotel Faaborgs hyggelige café med perfekt betjening. Oplevelsen har sat humøret ekstra i vejret. Vi sværger ikke bare at spise frokost og æggekage på " Le Brasserie" igen, men også udforske aftenmenuen, fiskesymfoni, der den dag på skrift ser mere end indbydende ud på den sorte tavle udenfor.

Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Foto: Lasse Hansen
Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Le Brasserie, Magasingaarden, Torvet i Faaborg.
Foto: Lasse Hansen

Madanmeldelse: Magasingaardens perle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce