Støttesamtaler og tre måltider om dagen: Eliten i Odense skal have eget kollegium

Efter planen skal Odense Elite College flytte ind i ledige værelser her på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem på Blangstedgårdsvej i 2019. Arkivfoto: Ole Friis

Støttesamtaler og tre måltider om dagen: Eliten i Odense skal have eget kollegium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge kæmpetalenter inden for sport og scenekunst skal nurses med logi, mad og jævnlige pædagogiske samtaler. Det mener styregruppen bag et kommende elite-kollegium i Odense.

Det er ikke nemt at få en hverdag med skole og en sportsgren på elite-niveau til at hænge sammen.

Det mener en gruppe inden for idræts-, kultur- og ungdomslivet i Odense, som under navnet Odense Elite College næste år vil åbne et særligt botilbud med 40 pladser til unge stortalenter.

I botilbuddet skal en kantine sørge for mad tre gange om dagen, og der skal ansættes pædagogisk personale til jævnlige samtaler med de unge om strukturen i deres hverdag.

Kollegiet skal henvende sig til dem i gymnasiealderen. Og ikke kun til de sports-glade, men også eksempelvis skuespiller- eller ballettalenter.

- Unge, der måske flytter hjemmefra tidligt for at pleje sport eller et skuespillertalent på højt niveau, kan ofte have brug for støtte og hjælp i hverdagen. Det er det, vi gerne vil give dem, så vi undgår, at de dropper deres passion, siger konsulent for styregruppen bag initiativet, Jacob Landtved.

Flytter ind i kostskole

Efter planen skal kollegiet leje sig ind i Syddansk Erhvervsskoles skolehjem på Blangstedgårdsvej, hvor der i forvejen er kantinefaciliteter, og hvor der er ledige værelser. Går alt som planlagt, flytter Odense Elite College ind i 20 dobbeltværelser i august 2019.

Vil man have en plads, skal der dog lidt mere end fodbold eller ballet et par gange om ugen til.

- Det kan være en svømmer på højt niveau, som begynder dagen klokken fire med at svømme, så tager hun i gymnasiet, svømmer igen bagefter, laver lektier og er tilbage i svømmehallen om aftenen. Når man er så hængt op, er der dårligt tid til andet, og der er det, at sådan et kollegie kan være støtten bagved, som man har brug for, siger Jacob Landtved.

Vil holde lejen på 4000

Gør I det også, fordi I vil have Odense til at opfostre en Messi eller Ronaldo?

- Ja, det gør vi da. Og også store navne inden for ballet eller skuespil. Vi synes selv, at der allerede er meget talent, som kommer fra Odense, men der er et stort ønske fra sports- og kulturlivet om at støtte mere op. Om man får kæmpetalenter ud af det, ved vi jo ikke, men tanken er en del af det.

Odense Kommune har set en fidus i ideen og vil støtte med 300.000 kroner frem til 2020. Herefter skal økonomien gerne løbe rundt uden offentlige støtte, men eksempelvis med sponsorater. Oveni kommer indtægten fra lejerne. Jacob Landtved fortæller, at man håber at kunne holde prisen nede på 4000 kroner per måned for logi, kost og de pædagogiske samtaler.

Støttesamtaler og tre måltider om dagen: Eliten i Odense skal have eget kollegium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce