Valdemarsdag. Skål og velbekomme!


Valdemarsdag. Skål og velbekomme!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steffen Daugaard, Brombærranken 9, Byrådskandidat DF
Steffen Daugaard
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Den 15. juni er det Valdemarsdag. Det er denne dag, vi fejrer, at vi fik vores eget smukke dannebrogsflag. Det var den dag, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland. Den danske konge Valdemar Sejr kæmpede i et korstog mod esterne i et slag ved Lyndanisse i 1219.

Dagen er også mindedag for Genforeningen 15. juni 1920. Her blev Sønderjylland igen formelt overdraget til Danmark. Den symbolske Genforening sås ved kong Christian, der red over grænsen den 10. juni 1920. Billedet af kong Christian, der rider over grænsen, er kendt af de fleste og viser historiens "vingesus". Fantastisk billede.

I vores tid har vi i mange år fejret dagen ved, at man på de danske plejehjem får en kold snaps og nye kartofler. Denne tradition stammer fra Danmarks Kartoffelråd, der siden år 2000 har opfordret alle danske kommuner til at servere snaps og nye kartofler på landets plejehjem.

Det er efter min mening en dejlig tradition, der bringer glæde og samvær ind på plejehjemmene. Jeg ved, der er plejehjem her i kommunen, der også har den tradition. Jeg håber, det gælder dem alle. Skål og velbekomme til alle vores kære på plejehjemmene - og lad os fejre vores Dannebrog, vores grænse og vores kære ældre.

Valdemarsdag. Skål og velbekomme!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce