Trafikalt. Bump på alléen


Trafikalt. Bump på alléen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kurt Dahl Strandalléen 61 5800 Nyborg
Billede
Lokaldebat. 

Kommunen har gravet en netop opført trafikchikane op på Strandalleen og erstattet den med et såkaldt bump. Det sker efter protester fra chikanens naboer, hvoraf den ene nærmest havde chikanen anbragt i sin indkørsel.

Kommunens repræsent, Venstres Søren Svendsen, viceformand i Trafik og Miljøudvalget, der ellers er imod bump-strategien, ombestemte sig og lod fluks bumpet opføre til de berørte naboers tilfredshed.

Så vidt så godt. Men læg nu lige mærke til viceformand Svendsens tilføjelse til Stiftstidendes udsendte på alleen:

"Da vi kom derud, kunne vi godt se, at chikanerne var til gene for beboerne. Samtidig betød vejens forløb og hældning, at de ikke havde nogen fartdæmpende effekt. Du kunne køre lige så stærkt, du ville. Derfor er det en bedre løsning med et bump."

Her er det så, man tænker: Jamen, hvad så med resten af chikanerne henad gaden, Svendsen? Enhver der bor eller kommer på Strandalleen, kan ved selvsyn konstatere, at chikanerne ikke som tiltænkt får bilisterne til at sænke farten - du kan køre lige så stærkt, som du vil, som Svendsen udtaler.

Hvis man vil, kan man drøne direkte igennem chikanerne uden at sænke farten. Og det sker jævnligt - selv kommunens folk kører langt over de 40 kilometer igennem chikanerne.

Da borgerne i sin tid opfordrede kommunen til at sørge for fartsænkende foranstaltninger i kvarteret og Svendsen og hans embedsmænd blev spurgt, om en serie gedigne bump ikke var løsningen, lød svaret: Vi bruger ikke bump.

Den strategi kan åbenbart godt fraviges. Af hensyn til en forurettet borger. Men hvad med resten af gaden - og trafiksikkerheden? Eller var det bare en smutter, Svendsen - den med, at "du kan køre lige så stærkt som du vil"?

Trafikalt. Bump på alléen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce