Spildevand. En ommer


Spildevand. En ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Skjærris Svinget 16 Aarup
Billede
Lokaldebat. 

Stiftstidende skrev om kommunes forventede stigning til 70 kr./kubikmeter spildevand indbetalt til Forsyningen. Denne stigning har været forventet længe, da det har været besluttet i Forsyningen, hele Kommunen skal separatkloakeres.

Dette til trods for at eksperter i møde med Forsyningen har kunnet påpege løsninger, hvor denne kloakseparering ikke kan betale sig. Løsningen kaldes "Vandets Stamtræ". Dvs. regnvandet skal parkeres dér, hvor det lander, så man styrer vandet på jordens overflade. Derefter forsinkes vandet med en regulator, som sørger for, vandet med konstant volumen kan løbe imod recipienten, der kan være en lavning, bassin eller sø. Derfra kan vandet igen reguleres, så det løber kontrolleret videre i systemet - mod en å/havet.

Når vandet forsinkes skal man ikke sørge for at have både en regnvands- og spildevandsledning. Man kan fortsætte med fællesvandsledning, da vandets flow imod kloaksystemet er så begrænset, at man ikke får overløb.

Det betyder, udgifterne til kloakering mindskes til et minimum. En husejer med tilslutning til fællesvandssystemet kan få udgifter på 50-100.000 kr. for separatkloakering i et hus til 900.000 kr. Det kan minimeres til 5-8000 kr.

Forsyningens og kommunens manglende interesse i at se nye muligheder betyder, borgerne bliver sorteper ved, man kritikløst blot øger gebyrerne og direkte betalinger til kloaksepareringer imod fornuftige, billigere løsninger.

Til Assens Forsyning kan jeg blot sige, det er en ommer.

Spildevand. En ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce