Slagteriet: Selvfølgelig er slagterigrund forurenet - så ryd op


Slagteriet: Selvfølgelig er slagterigrund forurenet - så ryd op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Lokaldebat: Som barnefødt i Faaborg kan jeg ikke huske andet, end der altid har været et slagteri. Jeg har heller ikke hørt andet, end at kommunen hele tiden har ejet grunden. Danish Crown er som lejer opstået gennem opkøb og fusioner gennem tiden. Man må derfor gå ud fra, at de også løbende har skulle overtage de forskellige forpligtelser. Man undres derfor over, at Danish Crown ikke er forpligtet ud over 2001. Hvem har lavet en fejl, og hvornår det er sket?

Problemet er selvfølgelig ikke så stort, hvis man skal tro på toppen i kommunen, for der er jo ingen forurening - af betydning.

Jeg var så heldig som barn, at mine bedsteforældre boede lige ud til fjorden, og vi boltrede os tit på vandet. Men vi så også, at vandet kunne blive blodrødt. Min farmor sagde, det var fjorden der vendte, men vi knægte vidste bedre. Det var blod fra slagteriet, vi vidste endda, hvor det løb ud.

Nu er organisk forurening måske ikke det værste. Det løser tiden. Værre er det i nyere tid med de rengøringsmidler, man har brugt. Jeg kunne godt tænke mig at se de prøveresultater, man har fået. Jeg har svært ved at tro, at forureningen ikke er omfattende, når man har en smule kendskab til de midler, der er blevet brugt.

Hvad skal man så bruge grunden til? De fleste, som har bevæget sig rundt i området, vil vel nok indrømme, at det ikke er nogen guldgrubbe. På den ene side en lystbådehavn med tilhørende aktiviteter og oplagsplads. Jeg hører allerede klagen over larmen fra eventuelle nye beboere, når vinden blæser i bardunerne, og det gør den tit. Ud mod vandet ligger værftet og andre småindustrier og spærrer for udsigten. Så boliger er vel ikke nogen god ide.

Uanset hvad, så er jeg næsten sikker på, de fleste ejendomsdevelopere hellere vil bygge nyt. Så kære byrødder: Erkend fortidens synder, få det hele revet ned og få det gjort rent. Og lad tiden vise, hvad området kan udvikle sig til. (forkortet af redaktionen)

Slagteriet: Selvfølgelig er slagterigrund forurenet - så ryd op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce