Af: Laura Greve Andersen, formand for bestyrelsen på Tommerup Skole, Degnegyden 13, 5690 Tommerup

Lokaldebat: Hvorfor skal overbygningen på Tommerup Skole lukkes? På Fyens.dk udtaler Charlotte Vincentz Petersen (S): "Personligt havde jeg gerne set, vi havde ladet det gro lidt nedefra i forhold til at få overbygningerne i Tommerup og Tallerup til at gro sammen. Men sådan er det at lave kompromiser."

Mere tydeligt kan det ikke siges: Skolen og hele området er blevet en politisk handelsvare og indgår i et kompromis, hvor nogle fik noget til gengæld for en lukning af vores overbygning. Gad vide, hvem der fik, og hvad de fik?

Men det stopper ikke her. Meldinger til forældrerepræsentanter er nu, at overbygningen kan reddes, hvis vi kan få Model 1-partierne til at indgå et forlig omkring lukning af en af de små skoler. Det er en uhørt situation af sætte os forældrerepræsentanter i. Vi vil ikke handle på den måde. Hvis Model 2-partierne vil lukke skoler eller overbygninger må de selv tage det fulde ansvar. Hvis de vil have andre partier med i et forlig, må de selv overbevise dem. Vi forældrebestyrelser vil ikke spilles ud imod hinanden.

En ubehagelig tanke melder sig nu: Ender vi med, at overbygningen på Tommerup Skole lukkes? Ikke fordi der er et reelt flertal i byrådet, men fordi der sidder en håndfuld politikere, som ønsker vores overbygning lukket og resten "stemmer med", fordi de har fået noget til gengæld. Kan man byde 300 børn og deres familier det? Men sådan er det måske at lave kompromiser.