Politik. Hvorfor stiller jeg op til byrådet?


Politik. Hvorfor stiller jeg op til byrådet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Storm, Søndergade 8, Middelfart - byrådsmedlem, Socialdemokratiet
Victoria Mørck Madsen
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Hvorfor stiller jeg op til byrådsvalget? Det enkle svar er: Fordi jeg føler, det er min pligt. Byrådet har stor betydning. Det er kommunens politiske bestyrelse. Det er vigtigt, at medlemmerne er engagerede mennesker og tager ansvar for kommunen som helhed.

Hvad er en god byrådspolitiker? Er det en, der ved, hvad han/hun vil? Er det en, der lytter til den lokale befolkning? Det er en, der gør begge dele. Det kan nemlig ikke nytte, man er egensindig og stivnakket. Altså kun altid gør, hvad man selv vil. Det kan omvendt heller ikke nytte, at man ingen mening har selv og bøjer sig som et siv.

Jeg forsøger at tænke mig om. Hvad er min egen mening, og hvad er andres mening? Det er klogt at se en sag fra flere sider. Det er godt at kunne forstå andres synspunkter. Det er både forkert og ubehageligt ikke at have en mening selv - ikke at kunne nå frem til en selvstændig konklusion.

Samtalen står mere og mere central for mig. Den åbne og ærlige samtale. Hvad mener du? Hvad mener jeg? Lad os tale klart og søgende. Vi er mennesker, der skal finde sammen. Vi skal respektere hinanden. Og vi skal kunne tale sammen en anden god gang.

Byrådet er et sted for samtale. Og byrådet må også føre samtale med befolkningen. Til syvende og sidst er kommunen et fællesskab. Det betyder virkelig noget, at vi samler os positivt om kommunen som et fællesskab, at vi taler sammen, og at vi søger fælles løsninger.

Politik. Hvorfor stiller jeg op til byrådet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce