Naturformidling. Naturcenter på hovedøen


Naturformidling. Naturcenter på hovedøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anders Bech, Snaven 12, Ebberup
Bestyrelsesmedlem i Alternativet Assens
Billede
Lokaldebat. 

Stort set alle børn i Assens Kommune har på et eller andet tidspunkt været på lejrskole på naturskolen på Bågø med dertil hørende naturformidling. Det er selvfølgelig en vigtig oplevelse for dem, og bare det, at de skal ud og opholde sig på øen gør, at øen senere måske fylder lidt mere i deres bevidsthed. Men naturskolens beliggenhed gør også, at den svært lader sig integrere i undervisning og pasning, så natur kan blive en del af kommunens fingeraftryk på de fremtidige generationer.

Havde kommunen et naturcenter på hovedøen, kunne en naturformidler nemmere tage på formiddagsudflugt med en børnehavestue et par timer og snakke myretuer, egerngnav, uglegylp, musehuller osv. - hvis man da ellers kan finde en skov, hvor man må gå uden for stierne.

Eller naturformidleren kunne være med en skoleklasse nede og fiske smådyr i et vandhul, og i det hele taget gøre naturforståelse meget mere forankret og integreret, end det man opnår med en uges koncentreret naturlejrskole i tredje klasse.

Men tilbage til det med at måtte gå på opdagelse i skoven... Kommunen har planlagt anlæggelsen af 60.000 kvadratmeter skov ved Lundager til beskyttelse af drikkevand. Ville det ikke være snedigt at etablere et naturformidlingscenter i tilknytning til den? Hvis økonomien afskrækker, kunne man jo tænke i selvejende institution. Dele af skoven kunne også etableres som "testcenter" for skovhave og permakultur, evt. tilknyttet naturcenteret og dets vejledere.

I øvrigt mener vi, at Udkantsdanmark ikke er noget, vi er, men noget vi vælger at være.

Naturformidling. Naturcenter på hovedøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce