Natur. Dejligt for jer
Af: Niels Buhl, Røde Kro 8, 5600 Faaborg

Lokaldebat: Det er flot, at Danmarks Naturfredningsforening har 900 medlemmer i Assens. Dejligt for jer.

Formand for lokalforeningen Sven Rask generaliserer i sit svar læserbrev 14. april over mit kritiske indlæg/natursyn (8. april) med udtalelser om, at børnebørnene skal kunne opleve mere end tre sommerfuglearter og en humlebi. Denne kommentar har da intet med virkeligheden at gøre.

Jeg har boet 40 år i Assens Kommune og set masser af naturpleje og tiltag, der har gavnet naturen. Over en bred front har naturen fået et løft i Assens Kommune og i resten af Danmark, vil jeg mene. Men der er måske projekter i Assens, der ikke er registreret i jeres undersøgelse?

Danmark er et landbrugsland og i Assens Kommune dækkes det et forholdsvis stort område med marker i alle nuancer. Men selv bønder er glade for naturen og tro mig: De fleste værner og plejer deres skove, hegn, åløb m.v.

Hvis Dansk naturfredningsforening mener noget andet, skal den have lov til det. Jeg mener blot, at der er rigtig mange mennesker i Assens Kommune, som påskønner den natur, de lever i. De er glade for omgivelserne, og alle er ikke medlem af Danmarks Naturfredningsforening.