Lokaldebat: Stop rækkehusbyggeri i Klostergade


Lokaldebat: Stop rækkehusbyggeri i Klostergade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lærke Andersen og Theis Vallø Madsen, Klostergade 45, Faaborg
Billede
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Da vi som småbørnsfamilie valgte at flytte til Faaborg, var vi tiltrukket af bymidtens sammenhængende historiske udtryk. De mange bevarings- og beundringsværdige huse giver byen en særlig atmosfære, som vi havde lyst til at være tæt på. Det blev Klostergade for vores vedkommende. Vi genkender i dag turisternes blikke, når de vandrer op og ned ad gaderne om sommeren. Det kom derfor som en stor overraskelse, at kommunen gav grønt lys til et klodset og uskønt byggeprojekt i Klostergade, som hverken arkitektonisk eller størrelsesmæssigt passer ind i gaden - trods indsigelser fra naboer, kolonihaveforeningen og foreningen By og Land.

På den tomme grund over for kolonihaverne er der planer om at opføre seks rækkehuse i stedet for et eller to huse som på nabogrundene. Man har altså presset så meget som overhovedet muligt ind på en enkel matrikel. Byggeprojektets hus-kompleks har ikke meget luft til nabohusene, og de nye beboere får kun udsigt til naboernes hæk i stedet for Svanninge Bakker og Sundet. De nye huse får en vinduesløs gavl mod bakkerne på en ellers attraktiv byggegrund. Der skal bestemt være plads til nyt i Faaborg, men byggerierne skal passe til omgivelserne. Det er derfor synd og skam, at der indtil videre er givet grønt lys til et klodset projekt på en flot allé med fredede lindetræer og huse af høj bevaringsværdi.

Det er muligt, at byggeriet lever op til lokalplanens generelle retningslinjer, men samme lokalplan understreger, at der netop at tale om generelle retningslinjer. Det massive og klodsede byggeri vil ikke blive bygget på den eksisterende "bystrukturs", altså Klostergades, præmisser.

Heldigvis kan tilladelsen endnu trækkes tilbage. Faaborg er en smuk by, fordi borgerne har passet på den, og det bør vi blive ved med. (forkortet af redaktionen)

Lokaldebat: Stop rækkehusbyggeri i Klostergade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce