Lokaldebat: Nyd fuglekvidderen før det er for sent


Lokaldebat: Nyd fuglekvidderen før det er for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Clausen, formand for Danmarks Naturfredningsforening på Ærø.
Billede
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Den sidste forårsmåned går på hæld og sommeren står for døren. Marts var lun og forårsagtig med varme dage, april og en stor del af maj, har været kold og skuffende, hvad vejret angår.

Men på trods af det kolde forår, er alle vore fuglevenner dukket op alligevel, alle sangerne er kommet, viberne, lærkerne, stærene og er allerede i gang med at sætte de første kuld på vingerne. Svalerne er kommet og mangler et sted at sidde. Der er sang fra morgen til aften.

Der er de sidste år kommet en hel del husskader, der har slået sig ned her omkring. Mange af deres reder kan ses i de højeste træer. Skaderne er kendt for at være hårde ved de mindre fugle, så det er lidt en skam hvis de bliver alt for mange.

Der har været mange gæs på besøg, der har været flokke på flere tusind eksemplarer. Det er de sort-hvide bramgæs, der er meget fremstormende og som tager for sig af retterne på markerne inden rejsen fortsætter til Sibirien. Og med et fødeindtag på tre gange deres egen vægt, er det ikke så sært at markerne ser lidt hærgede ud, når de har været forbi.

Så der er sikkert nogle der synes, at det er ok at de smutter en tur østover.

Der har været fugletælling på St. Egholm i DOF regi. Det, som gjorde mest indtryk, var, at der blev set 8-10 havørne på øen, edderfuglerederne var der færre af end tidligere, hvad det skyldes, vides ikke. Det store antal rovfugle har måske en betydning.

Som sagt er der gang i fuglekvidderen overalt. Gå ud og nyd den, de fleste fugle stopper med at synge til midsommer. 

Maj gøgeurten blomstrer i tusindvis på engen ved norskoven.

Danmarks Naturfredningsforening laver en guidet fugletur pinsesøndag, den 4.juni. se nærmere i ugeavisen og på vores hjemmeside.

God sommer til alle.

Lokaldebat: Nyd fuglekvidderen før det er for sent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce