Lokaldebat: Lad os reflektere over DI-undersøgelse
Af: Carl Jørgen Heide, spidskandidat for Ærø Plus,
Teglgade 4,
5960 Marstal

Lokaldebat :At lande på en sidsteplads er ikke morsomt, hvad enten det gælder en sportskonkurrence eller en erhvervsundersøgelse fra Dansk Industri.

Ærø gør ingen strålende figur i DI´s undersøgelse af den kommunale erhvervsvenlighed. Det er alle vist enige om. Lad os derfor bruge undersøgelsens resultater til at reflektere over, hvordan vi kan gøre det bedre. Der er en række parametre, der er svære at ændre ved, dels fordi vi er en lille kommune, dels fordi vi er en ø.

Nogle parametre ville måske gøre det lettere for erhvervslivet, men ville så gå ud over øens velfærdsydelser. Det ville ske, hvis vi skulle sænke skatten eller grundskylden. Alt er en balance i et samfund. Man kan bare ikke gøre det godt for alle på en gang.

Men de af undersøgelsens parametre, hvor vi ligger lavt og hvor vi kan gøre det bedre uden at skubbe til øens generelle velfærd, ja der skal vi naturligvis gøre det bedre.

Ærø Plus vil tage initiativ til i samarbejde med erhvervslivet og den kommunale administration at kigge ind i de forskellige parametre i undersøgelsen for at se, hvor konkrete forslag til forbedringer kan bringe os i en anden liga end der, hvor vi ligger nu.

DI undersøgelsen er naturligvis en mavepuster, men er også en øjenåbner, der måske kan sætter turbo på nogle visioner og initiativer til glæde for øens udvikling. Ærø Plus har en række visioner i sit program, som vi glæder os til at præsentere og gennemføre gennem de næste fire år, hvis et flertal i kommunalbestyrelsen vil være med.