Lokaldebat: Handl lokalt på Langeland!
Af: Stephanie Terndrup (V), Langegade 5, Lindelse

En af mine mærkesager er at fremme erhvervslivet på Langeland.

Jeg er stærkt imod etablering af flere dagligvarebutikker i Rudkøbing. Store som små. Langeland er mættet med hensyn til butikker indenfor dagligvarer. Der er slet ikke kundeunderlag til flere. I forvejen er detailhandlen hårdt presset her på øen. Kommer der en REMA 1000 eller en anden stor kæde, flyttes den nuværende omsætning. Den bliver så fordelt på endnu flere butikker, det er ganske utopisk at tro, at det levner overlevelse til alle de eksisterende butikker. Det vil kunne mærkes helt ud i de små landsbyer, hvor butikkerne i forvejen kæmper en daglig kamp for bare en rimelig hverdag. Ydermere danner det en domino-effekt.

Hvis de små lokale butikker lukker, ryger der nogle arbejdspladser, evt. pasningsmuligheder forsvinder, huspriserne daler og de sidste skoler udenfor Rudkøbing lukker. Det må ikke ske!Derfor kære langelændere - handl lokalt, brug det udbud af butikker, vi har. Jo mere I støtter op om de lokale, jo større er chancen for flere arbejdspladser. Hele Langeland hænger sammen. Vi skal stå sammen om vores ø.

Det er meget vigtigt at fokusere på vores gode små landsbymiljøer. Hvis vi vil have mere bosætning, kræver det gode indkøbsforhold tæt på boligen, pasningsmuligheder i nærheden og stadig en skole til minimum 6. klasse.

Dette vil jeg kæmpe hårdt for.