Lokaldebat: - Der er noget grueligt galt
Af: Bent Juul Sørensen, Dunkærgyde 13, 5970 Ærøskøbing. Spidskanidat for Ærøs Fremtid

Lokaldebat: De sidste fire års politisk styre i Ærø Kommune har været katastrofale for det lokale erhvervsliv. Dansk Byggeri noterer i 2014, at Ærø var nr. 67 blandt 98 kommuner i erhvervstilfredhed. I 2017 har Ærø stille men sikkert nået bunden med en placering som nr 93. Dansk Industri finder endnu værre tal. Ærø har flyttet sig fra placering som nr. 67 i 2014 til nr. 95 i 2017. Selv Langeland gør det bedre!

Trods nedsættelse af erhvervsudvalg, udnævnelse af erhvervsdirektør, bevilling af erhvervspulje og den lokale erhvervschef i kommunalbestyrelsen har hverken behandlingen eller medicinen har været vellykket.

Kammeratlige samtaler med håndplukkede virksomheder, som man forlods ved er turist- og erhvervsforeningen venligstemte, hjælper heller ikke.

Der skal tages fat om nældens rod. Alle virksomheder bør inddrages, alle problemer bør kunne dagsordensættes.

Der er ikke en så massiv utilfredshed i alle undersøgelser igennem fire år, uden at der er noget grueligt galt. De ansvarlige søger hver gang at bortforklare undersøgelsernes validitet. Denne bortforklaring har efterhånden udviklet sig til at være den største erhvervsaktivitet blandt de ansvarlige, alt imens det ærøske erhvervsliv sukker efter handling.

Ærøs Fremtid ønsker erhvervspolitikken frem i første række på rådhuset. Ærøs Fremtid vil have erhvervspolitikken flyttet fra havnen til rådhuset. Vi ønsker Ærø kommune i bedste tredjedel blandt de danske kommuner i løbet af få år.