Livsfarlig leg


Livsfarlig leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Vilja Lange, Ved Grotten 4, Assens
15 fas klinter
Lokaldebat. 

DEBATINDLÆG

På strandturen søndag var jeg virkelig irriterende og nævenyttig, altså mere end vanligt.

På lang afstand kunne jeg se et par børn og en halvstor hund muntre sig med at løbe op og ned på skrænterne ved Aborg. Ingen tvivl om, at de havde det sjovt, men mit hjerte hamrede i brystet, det de har gang i kan gå grueligt galt. I rask trav nærmede jeg mig stedet. Først til mor, der havde fået hunden i snor:-"De må altså ikke lege der oppe det er sindssygt farligt" og til drengene: "Drenge - kan I komme ned - det er livsfarligt at lege på skrænterne..." De kiggede alle tre måbende på mig, ingen reaktion. Jeg gentog mit budskab og var samtidig skrækslagen for, at det skulle begynde at skride. "Du må ikke lade drengene lege på skrænterne - se hvor store mængder der skrider ned, de kan blive begravet i sådan et skred, vi kan ikke grave dem ud, når det skrider, går det bare så stærkt"

Moderen: "Jeg har sagt det til dem" -?-?- Først forstod den ældste mit budskab, og med ekstra overtalelse kom den yngste også ned.

Kære forældre, når noget er direkte livsfarligt, så er en forsigtig appel ikke altid nok. Et skred kan bestå af mange tons vådt sand og store sten.

Nej, jeg er bestemt ikke curlingtilhænger, tværtimod, det er en fryd og glæde at se børn bruge naturen som legeplads. Vil et advarselsskilt hjælpe?

P.S. Undskyld "mor" - og dog, næste gang håber jeg, at du mener, hvad du siger, især når noget er så farligt.

Livsfarlig leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce