Læserbrev: Derfor skal du stemme på mig til regionsrådsvalget
Af: Morten Brixtofte Petersen, Snorløkke 5, Søby, Ærø, Kandidat til regionsvalget for Radikale Venstre

Poul Sækmose gør i dagens FAA (mandag den 6. november, red.) status over sin tid i regionsrådet.

Jeg har stor respekt for Pouls arbejde og er enig i, at Ærøs chance for en repræsentant i regionsrådet er størst, hvis hele øen bakker op om én kandidat. Ærø får nemlig kun en valgt, hvis vedkommende sprænger sit partis liste.

 

Mit parti stiller med lutter nye kandidater til valget, derfor har jeg en realistisk chance for at opnå valg blot jeg får 35 procent af de ærøske stemmer. Jeg arbejder i det jyske og har derfor gode muligheder for at deltage i regionsrådets møder i Vejle. Mit parti opstiller desuden ikke til kommunalbestyrelsen på Ærø, og derfor kan jeg søge et bredt samarbejde med den nye kommunalbestyrelse efter valget uden at skulle tage lokalpolitiske hensyn. Således varetages det samlede Ærøs interesser bedst i regionsrådet.

 

Poul Sækmose anbefaler naturligvis at stemme på sin partifælle, Mads Boeberg Hansen, som også stiller op til kommunalbestyrelsen. Uden at sige noget negativt om Mads vil jeg anføre, at han vil få meget svært ved at passe sin lederstilling i det private erhvervsliv, en kommunalbestyrelsespost og en plads i regionsrådet samtidig. Han vil være nødt til at prioritere sin tilstedeværelse i kommunalbestyrelsen frem for regionsrådet. Der vil så komme en suppleant, en konservativ - men ikke en ærøbo. Tilmed vil Mads få svært ved at sprænge listen, som i hans parti har meget markante profiler i toppen af listen.

 

Derfor er chancen for en ærøbo i regionsrådet i al beskedenhed størst ved at stemme på mig.