Kunstgræsbanen i Vindinge: Sort, sortere, Venstre


Kunstgræsbanen i Vindinge: Sort, sortere, Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Charlotte Vesterlund, Næstformand, Danmarks Naturfredningsforening, Nyborg
Billede
Lokaldebat. 

Vindinge: Så fik vi da bevis for, at Venstres tilsyneladende nye grønne linje ikke har hold i virkeligheden: Grøn, grønnere, Venstre.

Det holdt i hvert fald ikke i sagen om kunstgræsbanen i Vindinge. Her har Venstre sammen med Dansk Folkeparti lige vedtaget, at der skal hældes mange tons gummigranulat ud i miljøet. Hvor grønt er det? Og prisen for en bedre løsning med kork i stedet for gummi var endda ikke særlig meget mere. Kun 9 procent dyrere.

Fem tons gummigranulat forsvinder fra hver fodboldbane med kunstgræs årligt.

Tak til SF og S for at ville vælge den miljømæssigt bedste løsning med kork og på den måde være med til at passe bedre på vores miljø og natur.

Tænk, Venstres Erik Rosengaard seriøst kan mene, at det er god genbrug af bildæk at smide dem ud i naturen som mikroplast. Det er jo absurd. I en masse andre sammenhænge taler vi om, hvordan vi skal mindske mængden af mikroplast i naturen. Og ja gummigranulat defineres som mikroplast, da det er et olie/tjæreprodukt, som er mindre end fem millimeter i diameter.

At Miljøministeriet siger god for granulatet, er jo ingen garanti for, at det ikke er problematisk. Se bare på alle de problemer vi oplever i øjeblikket med pesticider i grundvandet og lukning af flere og flere vandboringer. Midler accepteret af Miljøministeriet, mens de var i brug.

Nu må vi håbe, at kommunen stiller alle relevante vilkår til Vindinge Boldklub, så banen i det mindste anlægges, så følgevirkningerne for miljøet minimeres så meget, som det nu kan lade sig gøre. Det vil sige, der skal sikres, at gummiet bliver inde på banen.

Der skal derfor være opkant langs hele banen, et befæstet areal ved alle udgange, hvor spillerne kan tømme deres sko, flisegang til/fra omklædningsrum samt et befæstet areal udenfor banen i mindst den ene ende til oplag af sne. På den måde kan mere granulat opsamles og smides ind på banen igen.

Kun opkanten er tilsyneladende en del af de indhentede tilbud, så hvad bliver prisen, når de øvrige vilkår skal sikres?

Kunstgræsbanen i Vindinge: Sort, sortere, Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce