Kommunalvalg. Pendlerkommune? Stram nu op på dagtilbudsområdet


Kommunalvalg. Pendlerkommune? Stram nu op på dagtilbudsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Karen Moritz Hansen, byrådskandidat for Radikale Venstre, Nyborg Kommune
Billede
Lokaldebat. 

Jeg elsker at bo i Nyborg. Som småbørns- og pendlerfamilie er kommunen og Nyborg by perfekt for mig på så mange områder. Der er masser af udflugtsmuligheder til skov og strand, et stort og aktivt foreningsliv, og stort set hver uge er der arrangementer og kulturtilbud, der henvender sig til mine unger eller min mand og jeg. Så ja, Nyborg er virkelig lykkedes med at være en pendlerkommune, som gør det attraktivt for småbørnfamilier at slå sig ned. 

Og så er der alligevel noget helt galt, når det kommer til dagtilbudsområdet. For mange småbørnsforældre ender det nemlig med noget af en logostisk limbo at få hentet og bragt sine unger i vuggestuer, dagplejere og børnehaver. For der er for tiden tid pres på både børnehave- og vuggestuerpladser i en sådan grad, at du som forælder ikke kan forvente at få samlet pasningen af dine børn i én institution. Kommunen sikrer nemlig ikke den service for sine borgere, at søskendepar kan blive passet i samme institution. Dette efterlader forældre, der i en hverdag med madpakkesmøring, fodboldtræning og en 37 timers arbejdsuge (+rejsetid) bliver kastebold mellem kommunens dagtilbud, hvor der nemt kan bruges 45 minutter på at få afleveret unger forskellige geografiske steder i kommunen. Og de skal sørme også hentes igen om eftermiddagen. Det giver unødigt ekstra lange pasningsdage for børnene. 

Det er ikke godt nok - det skal simpelthen være muligt at koordinere pasningsområdet i kommunen, så et forældrepar med fuldtidsjobs ikke skal være afhængige af bedsteforældre eller anden pasningshjælp for at få hverdagen til at hænge sammen. Det skal vi kunne gøre bedre! Hvis vi vil fastholde og tiltrække børnefamilier i Nyborg Kommune, er det ikke nok at bryste sig af kommunens geografiske placering og skov, strand og togstation - vi skal sikre et fleksibelt og gennemsigtigt dagtilbud for vores skatteborgere. 

 

 

Kommunalvalg. Pendlerkommune? Stram nu op på dagtilbudsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce