KV17: Svært at lukke skoler


KV17: Svært at lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kaj Alstrup, byrådskandidat (Ø)
Yilmaz Polat
Lokaldebat. 

DEBATINDLÆG

Lokaldebat: SF kalder Enhedslisten for et lukkeparti og centralister. Når købmænd lukker, skyldes det så, at de går ind for lukning og centralisering af handelen? Nej, der er for få kunder i butikken.

På samme måde lukkes skoler, fordi der er for få elever, da flere sender børn i privatskoler og til andre folkeskoler. De borgerlige og SF mener vist ikke, en skole kan blive for lille og dyr, hvor Socialdemokratiet, DF og Enhedslisten blev enige, om 100 elever som en smertegrænse.

For Enhedslisten var det svært at være med til nedskæringer - også på skoleområdet: Skulle vi stå uden for forliget - eller skulle vi finde den "mindst ringe" løsning?

At kaste ansvaret for besparelserne over på skolelederne var utænkeligt. Efter lov nr. 409 er lærerne ikke beskyttet af en akkord, hvor de aflønnes efter, hvor meget de arbejder. Ledelsen kan pålægge dem så meget arbejde, den vil. Kommunen har fået ansvaret for lærernes arbejdsvilkår. Og når lærerne ikke har tid til at forberede sig, bliver de syge eller forlader - som eleverne - folkeskolen.

Enhedslisten prioriterer eleverne, lærerne, forældrene og lokalsamfundet i nævnte rækkefølge. Lærernes og elevernes arbejds- og læringsvilkår ville være blevet yderligere forringede, hvis Venstre var kommet igennem med den liberalistiske 'salamimetode', som også SF gik ind for. Vi vil kæmpe for øgede bevillinger til folkeskolen, for lokalaftaler og for friheden til at fravælge heldagsskolen.

KV17: Svært at lukke skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce