Hver en spildevandskrone er brugt fornuftigt


Hver en spildevandskrone er brugt fornuftigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Lokaldebat: Igennem de sidste fire år har Middelfart Spildevand haft mange tekniske udfordringer og efterslæb på separat kloakering i Middelfart. Den mest omtalte beboer gene var op-stuvning af spildevand i den nedre del af Middelfart. Rørene var ikke store nok til at transporter de store regnmængder, der jævnligt skal igennem rørene. Da kloakrørene både transporterer husspildevand og regnvand fra vejene, er der en stor risiko for at få en blanding spildevand og vejvand ind i de lavtliggende huse i Middelfart.

Spildevands formål med at deltage i Klimabyen, er at adskille husspildevand fra vejvand og derved undgå de sundhedsfarlig gener med blandet spildevand i husene og på fortove.

Projektets fysiske del, med at adskille hus- og vejspildevand, er over halvt færdigt, og vi er begyndt at se virkningerne af projektet. Der kommer nu mindre spildevand ud til renseanlægget. Hermed er der mere plads i rørene og vi sparer energi til både pumpearbejde og renseanlæg. Når klimaby-projektet er færdig om et år, kan vi se det fulde omfang af såvel energibesparelse som den øgede tryghed for beboerne i den nedre del af Middelfart.

Projektet er dyrt. Men ved at vende hver krone, er det lykkes at holde taksterne i ro, så kun pristalsreguleringer og lovmæssige krav har påvirket spildevandstaksterne.

Opgaven er ikke færdig. Det er stadig nødvendig at holde øje med økonomien og den sikre drift af renseanlæg og rørsystem.

Hver en spildevandskrone er brugt fornuftigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce