Hatten af for ommelitterne


Hatten af for ommelitterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Hejse (P), Nørregade 49, 5970 Ærøskøbing
Billede
Lokaldebat. 

Lokaldebat: På Ærøs første valgmøde i Ommel i denne uge kom det frem, at ommelitterne har mod på at eksperimentere med borgerstyret budgettering. Tak for det! Det bør vi tage imod med kyshånd, så vi kan få erfaring i, hvordan vi aktiverer medborgerskab og nærdemokrati over hele Ærø.

Borgerbudgetter er penge, der er sat af til borgerstyret budgettering i et lokalområde, uden at de konkrete aktiviteter er udvalgt på forhånd. Det er de forsamlede borgere, der kan træffe beslutning om fordeling af pengene, og der er ikke efterfølgende en administrativ eller politisk godkendelse. Derved bliver det nemmere at sætte lokale initiativer i søen, uden man behøver at kende administrative krav, projektbeskrivelse og budgetter. Det fremmer det lokale engagement og styrker fællesskabet. 

En række danske kommuner anvender borgerstyret budgettering. Erfaringerne viser, at metoden kan bruges til at understøtte samarbejdet mellem borgerne og kommunen. Det bidrager til at øge lokalt ejerskab til lokale beslutninger og understøtter netværk og naboskab i lokalområder.

Alle kommuner - uanset størrelse - har brug for at finde nye veje til at styrke nærdemokratiet. Det gælder også for Ærø Kommune.

Hatten af for ommelitterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce