Flere penge til skolerne - nye besparelser på vej?


Flere penge til skolerne - nye besparelser på vej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Læserbrev: Så fik skolerne tilført fire millioner kroner, og alle er begejstrede. Det er der også grund til, for sparekniven har været hård ved skolerne, og man kan med rette diskutere, om fire millioner overhovedet er nok. Det er også Venstre politik, at skolerne skal have en ordentlig økonomi at drive skole for, men jeg mener bare, at processen er helt forkert.

Ifølge skoleudvalgsformand Johannes Lundsfryds opslag på Facebook, så tages de fire millioner ud af det ekstraordinært store overskud på regnskabet - det ekstraordinære er vel mest, hvad man må påregne kan være engangsindtægter. Det er for så vidt fint nok, men han skriver samtidig, at det er fire millioner på budgettet hvert år. Det vil altså sige, at finansieringen er på plads det første år, men efterfølgende år er ufinansierede, og med mindre man dropper en mangeårig praksis, så betyder det, at der skal grønthøstes for fire millioner på andre områder af den kommunale økonomi. Hvor skal de tages? Det taler man ikke om, og da slet ikke hvem det skal gå ud over.

Vi er nødt til at tage en diskussion om, hvilke opgaver kommunen skal udføre. Hvad er rart at have, men ikke nødvendigt? Her kan frigøres midler, som så kan bruges på de ting, som vi bliver enige om er kommunens kerneopgaver. Det er en afgørende øvelse, hvis vi skal beholde grønthøsteren i garagen. I det kommunale system er intet som bekendt gratis - det burde måske i stedet kaldes skattefinansierede goder, for pengene tages bare fra noget andet.

Alex Bruun, byrådskandidat for Venstre, Skrillingevej 26, 5500 Middelfart

Flere penge til skolerne - nye besparelser på vej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce