Af: Af Per Vismark Larsen, byrådskandidat Middelfart Kommune (S), Gelsted Mose 37, Gelsted

Lokaldebat: Grønnemose er lige blevet valgt til Årets Landsby i Assens Kommune. Den ligger i det fjerneste hjørne af kommunen, helt oppe ved motorvejen. Byen grænser op til Middelfart og Nordfyns Kommuner og er langt væk fra alle rådhusene.

I Grønnemose ligger det gamle Fyns Sommerland - Funpark Fyn, og det er her på de arealer, jeg mener, at der bør bygges en svømmehal som et samarbejde mellem ovennævnte kommuner. Måske vil ejeren af arealet eller DGI også være interesseret i et større projekt?

I landdistriktsprogrammet 2014-2020 blev LAG MANK, en fælles aktionsgruppe for Assens, Middelfart, Nordfyn og Kerteminde Kommuner, startet, hvor man tidligere havde hver sin egen LAG. Jeg mener, at kommunerne skal løfte blikket og tage ved lære af dette. De kan dele omkostningerne på et fælles projekt og opnå større værdi for pengene.

Svømmehaller kender ikke til kommunegrænser, og derfor kan man, selv hvis et projekt ligger 100 meter inde i nabokommunen, skabe vækst og udvikling i et ellers tyndt befolket område til fælles gavn og for en tredjedel af prisen.