Debattør i Kerteminde: Sluseprojekt skal forkastes


Debattør i Kerteminde: Sluseprojekt skal forkastes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bodil Vaupel, Paludan Müllers Plads 1, 5300 Kerteminde
Billede
Lokaldebat. 

Sluseprojektet er en brutal og bombastisk løsning. Det er en meget dominerende og ufleksibel løsning, og en løsningsmodel, som er uafprøvet og resultatet mildest talt usikkert.

Den høje vandstand ved højvande eller storm er kortvarig. Nogle få timer eller et halvt døgn.

Det er derfor urimeligt, at vi skal belastes med permanente, krigslignende betonkonstruktioner og vente 100 år på, at der måske sker noget.

Kommunen skulle overveje at benytte sig af enkle, fleksible foranstaltninger.

Hvis det er bygningsmassen, som skal beskyttes, så handler det om at sikre, at der ikke er huller i bygningerne, så vandet kan løbe ind. Dette kan gøres effektivt og billigt i de fleste tilfælde. I rigtig mange tilfælde er bygningerne slet ikke truede af oversvømmelse, fordi vandet ikke kan løbe ind. Og i andre tilfælde er skaden minimal, hvis vand endelig løber ind. Skaden har intet med matriklens størrelse at gøre.

Der er flere måder, at disse huller kan lukkes på - enten permanent eller midlertidigt. Her vil jeg fremhæve den måde, Rudolf Mathis har taklet denne sag på. Se dørene til vandsiden. Ganske effektivt, fleksibelt og økonomisk.

Af større fleksible løsninger kan jeg fremhæve Roskilde-modellen: Roskilde valgte slusemodellen fra og satsede i stedet på "Watersnakes", "Vandslanger" (Water tubes).

Dette er en midlertidig foranstaltning og har vist sig at være effektiv.

http://politiken.dk/indland/art5560887/Gigantisk-vandslange-redder-Jyllinge-Nordmark-fra-Egon

Endnu en afstemning bør foretages med de nu tilgængelige oplysninger: Ønsker borgerne en sluse/dæmninger eller ej? Hvor mange vil frivilligt gå ind på den beskrevne aftale?

Debattør i Kerteminde: Sluseprojekt skal forkastes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce