Debat: dialog er vejen frem
Af: Morten Skak, Otte Ruds vej 12,Svendborg

Læserbrev: Som det fremgår af gamle kort over Svendborg, havde Kullinggade tidligere et andet forløb. Den drejede mod vest og udmundede i Skattergade. Kullinggade var oprindelig ganske snæver, og da al trafikken fra Nyborg, der skulle med færgerne over til Tåsinge, kom gennem gaden, er det forståeligt, at den blev rettet ud. Udretningen betød, at Baagø og Riber-komplekset afgav en del jord til vejen, og den italienske villa mistede sin forhave og fik sin nuværende akavede placering. I det hele taget er dagens Kullinggade lidt af en skændsel for byen.

Kommunen bør gå i dialog med Skjærbæk med henblik på at få Kullinggade genoprettet, så den kommer tæt på sit gamle forløb og på sigt bliver en gade med husrækker på begge sider. En genopretning vil også bidrage til at nedsætte bilernes hastighed, som det kræves i dag. Når den tabte jord kommer tilbage til Baagø og Riber-grunden, vil det kunne bidrage til en bedre rentabilitet af Skjærbæks projekt. Måske også ved at den nuværende indkørsel flyttes. Med en ny vejføring kan den italienske villa desuden forskønnes med en mindre plads foran.

Lad kommunens embedsmænd indlede et samarbejde med Skjærbæk om en ny vejføring af Kullinggade og en bebyggelse, som bedre kan forene alle ønskerne om bevaring, genopretning og udvikling af Svendborg.

Mere om emnet

Se alle
Første spadestik på Baagøe og Riber bliver først efter sommer

Første spadestik på Baagøe og Riber bliver først efter sommer

Debat: Byggeri på Ribers grund

Overblik: Havnedebat raser i Svendborg - få seneste nyt her

Overblik: Havnedebat raser i Svendborg - få seneste nyt her