Debat: Vil kommunalpolitikerne lytte til borgerne i Sdr. Nærå?


Debat: Vil kommunalpolitikerne lytte til borgerne i Sdr. Nærå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erling Christensen, Vinkelvej 2, Sdr. Nærå
Erling Christensen
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Kommunalbestyrelsen har vedtaget et lokalplanforslag for et nyt boligområde ved Overvejen/Tværvej i Sdr. Nærå.

Det betyder, at boligprojektet kan bygge i to etager. Det er man nemlig nødt til, fordi jordprisen er så høj, at der skal bygges mange kvadratmeter - ellers vil byggeprojektet ikke hænge økonomisk sammen.

Kommunalbestyrelsen har ikke stillet krav om, at hele arealet bruges til boliger. Næsten en fjerdedel af arealet vil ligge tilbage med en ruin af en landbrugsejendom.

Loven forhindrer, at arealet med landbrugsruinen udlægges til boliger, siger Venstres formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen. Nej, det er ikke sandheden. Jordsælger kan ved at undlade at sælge ruinen efterfølgende tvinge kommunen til at købe arealet med ruinen til samme høje pris, som boligprojektet skal betale for det lokalplanlagte.

Jordsælger ejer nord for Ibjergvejen landbrugsjord, som kommunens planlægning har udlagt til erhvervsformål. Derfor kan ejeren, når han har solgt jord til boligprojektet til en høj pris, sige til kommunen: Nu skal kommunen købe landbrugsarealet, som der er lavet plan for, og oven i det skal kommunen så også købe landbrugsruinen til den pris, der gives for jorden i lokalplanforslaget.

Kort kan det siges, at kommunalbestyrelsen ved at vedtage det foreliggende lokalplanforslag endeligt handler både imod skatteydernes interesser og også imod lokale borgeres interesser - både nuværende og kommende.

Lyt til et godt råd kære medlemmer af kommunalbestyrelsen. Forlang at jordsælger laver et nyt forslag til boliger på hele området medregnet landbrugsruinen. Så kan kommunen efterfølgende overtage landbrugsarealet nord for Ibjergvejen.

Hvis ikke jordejer vil det her forslag, så lad jorden ligge, som den altid har gjort.

På borgermødet den 20. september klokken 19 på Polymeren ser jeg frem til at høre svar på det her fremførte. (forkortet af redaktionen)

Debat: Vil kommunalpolitikerne lytte til borgerne i Sdr. Nærå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce