Debat: Vi skal investere i flygtninge og i unge


Debat: Vi skal investere i flygtninge og i unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Thomas Patrick Hjortshøj, Plouggårdsvej 13, Nr. Lyndelse.
kandidat til kommunalvalget for SF
Billede
Lokaldebat. 

Lokaldebat: I SF vil vi skabe lige muligheder for alle. Vi vil en integration, der hænger sammen, og vi vil arbejde for demokratiudvikling.

Jeg ønsker en integration, der giver samme muligheder for Muhammed som for Mads. Integrationen starter i vuggestuen og i børnehaven, hvor fokus på sprogudvikling og sociale relationer er med til at give en bedre forudsætning for at blive en del af fælleskabet. I skolen er det vigtigt, at vi i Faaborg-Midtfyn har lærere, som kan undervise børn med anden etnisk baggrund i dansk som andetsprog, fordi det er med til forbedre deres sprogkundskaber. Som kommune skal vi støtte foreninger, så udsatte børn og unge, uanset etnicitet, kan gå til fritidsaktiviteter. Ved at gå til fritidsaktiviteter kan disse børn og unge få gode rollemodeller og et frirum i en ellers belastet hverdag. Derudover er det godt at give unge kendskab til den danske foreningskultur.

Vi skal have voksne flygtninge til at blive en aktiv del af samfundet, hvilket kræver sprogundervisning og undervisning om samfundsforhold. Jeg ønsker udvikling i livsvilkår og derfor er sociale indsatser vigtige for udsatte grupper - også for dem med en anden etnisk baggrund.

De sociale viceværter kan være én måde at fremme integrationen. De kan være med til at skabe trivsel og øge tryghed for beboerne. Det er bedre, at folk får livskvalitet i deres tilværelse end at leve i isolation. Det vil koste endnu mere både menneskeligt og økonomisk.

Oplysning om demokrati og samfundsoplysning bør ikke kun være reduceret til gymnasierne og forældrene. Som kommune bør vi informere og oplyse til alle borgere - det gælder også de unge. Vi har alle sammen en interesse i at demokratiet er velfungerende. Hvis de unge ikke stemmer, så er der en stor risiko for, at de heller ikke stemmer senere i livet.

Jeg vil hellere leve i et oplyst samfund end i et uoplyst demokrati. (forkortet af redaktionen)

Debat: Vi skal investere i flygtninge og i unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce