Debat: Vi på Feden vil også have birkes på rundstykkerne
Af: Vagn Løye, Kystvænget 1, Kerteminde

Åbent brev til Kerteminde Kommune

Teknisk udvalg har anlagt så toppede brosten på Langegade i Kerteminde by mellem Langebro og torvet, at bagerens dejlige rundstykker får rystet alle birkes af, når jeg har været til bageren på cykel. Typisk vil man se agtværdige bedsteborgere (mig selv inklusive) cykle på fortovenes mere jævne flisebelægning fremfor at benytte vejbanen. Civil ulydighed!

Kære Tekniske Udvalg - nu er der igen en ny periode, hvor I får lejlighed til at se på tingene. Jeg foreslår derfor, at I benytter samme løsning som anvendt på havnen i Ringkøbing, hvor der blandt de toppede brosten, som cykelsti er anvendt en almindelig fortovsflise. Fliserne kan lægges med den største side på tværs af køreretningen, så der opnås maksimalt cykelstibredde. Fliserne foreslås skåret til, så de følger kantstenene i højre side i kørselsretningerne. Denne flade vil være helt jævn. Brostenene kan eventuelt gives til Lions til bortauktionering: Renæssance-sten!

Tænk lige på, hvordan det så ikke går med flødeskummet, når der søndag eftermiddag skal hentes Wales-kringle hos bageren.