Af: Dorthe Ullemose, byrådsmedlem og MF (DF), Skårupøre Strandvej 100, Skårup

Læserbrev: Partihopperen Lone Stærmose (V) prøver i et læserbrev at kloge sig på de netop afsluttede budgetforhandlinger, som hun forøvrigt ikke selv har været en del af.  

Hun mener også lige, at DF igen skal have et skud fra hoften. Hvornår stopper den fnidder-fnadder fra Venstres kandidater mod DF? Og sjovt nok oftest fra de tre partihoppere fra DF. Er det den måde, Venstre indbyder til et samarbejde på? Det er ærgerligt for borgmesteren, at han ikke har styr på sit hold, især hvis han vil gøre sig forhåbninger om fortsat at sidde i borgmesterstolen.

Jeg forventer ikke, at Lone Stærmose skal forstå et budget, men til læsernes orientering handlede budgettet overvejende i år om besparelser og ikke om, at der er en masse gaver i vente. Derfor er det glædeligt, at DF trods en halvering bibeholdt prep-kurserne til forebyggelse af skilsmisse og derudover fik afsat ressourcer til en veterankoordinator, som skal opsøge og hjælpe hjemvendte soldater, som vi har 200-300 af i Svendborg Kommune.

Stærmose prøver at bilde læserne ind, at DF ikke prioriterer yderområderne. Jeg er ret sikker på, at Svendborg Kommunes borgere godt ved, hvor DF står i denne sag. Det ærgrer mig derfor, at blandt andet Venstre halverede puljen til lokale initiativer for at få regnskabet til at gå op - en pulje, som netop skulle give lokalområderne økonomisk råderum.

Jeg er dog glad for, at DF sammen med S, SF og Liste T trods en halvering af puljen, fik sat ekstra penge af til forsamlingshuse og bedre bredbåndsdækning i landdistrikterne.

DF går ikke ud af et budgetforlig, fordi alt ikke lige falder ud til vores fordel. Vi påtager os et ansvar. Det kan man ikke sige om Stærmose, som svigtede både DF og vælgerne ved sidste valg, da hun kom i byrådet på med stemmer fra Jens Munk. Det er godt, at Lone Stærmose endnu engang husker vælgerne på den uforskammede adfærd fra de tre egoistiske partihoppere.