Debat: Udvalgsformand har ansvaret


Debat: Udvalgsformand har ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Læserbrev: Hvor er det ærgerligt, at Mette Kristensen (V) ikke er i stand til at indrømme sine manglende evner og ansvar som formand for Udvalget for Børn og Unge i forhold til Familieafdelingen, som i den grad sejler.

I stedet giver hun skylden til et flertal i udvalget, bestående af Socialdemokratiet, Liste T, Enhedslisten og Dansk Folkeparti for ikke at ansætte flere sagsbehandlere i en afdeling, som i den grad er kaotisk. Den nye chef Finn Boye udtaler, at afdelingen er i en yderst kritisk tilstand, at man er nødt til at få hjælp udefra af Socialstyrelsens task force.

Et flertal i udvalget gjorde nemlig det rigtige ved at ansætte socialrådgivere, som skulle arbejde ude i distrikterne og som havde til opgave at forebygge, så familieafdelingen oplevede færre indberetninger og dermed færre sager. At ansætte flere socialrådgivere på rådhuset, i en afdeling som mangler rammer, retning og tydelig ledelse, vil være hul i hovedet. Men det kan jeg forstå, at alene Mette Kristensen mener, vil redde hele afdelingen. 

Mette Kristensen udtaler endvidere, at det kom bag på hende, at APV-undersøgelsen fra afdelingen var yderst kritisk - undersøgelsen udarbejdet i januar 2017. Undskyld mig, hvordan kan det komme bag på en politisk formand?

Det er cirka to år siden, at vi her i Fyns Amts Avis kunne læse, at Dorthe Ullemose første gang påpegede familieafdelingens manglende kvalitet i sagsbehandling, men også der havde Venstre travlt med at bortforklare og lod i stedet for sårbare børn og familier i stikken. 

Det samme gentager sig nu igen, hvor Mette Kristensen har meget travlt med at forsvare sig selv og afdelingen - det kunne klæde hende at tage ansvaret på sig og komme med indrømmelser.

Debat: Udvalgsformand har ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce