Debat: Total forvirring omkring buskørsel i Ommel/Kragnæs/Græsvænge


Debat: Total forvirring omkring buskørsel i Ommel/Kragnæs/Græsvænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bent Erik Krøyer,
Vesterskovsvej 6, 5960 Marstal,
Ommel Samvirke
Billede
Lokaldebat. 

Åbent brev til kommunalbestyrelsen på Ærø: Total forvirring omkring buskørsel i Ommel/Kragnæs/Græsvænge

I begyndelsen af april måned gennemførte Ærø Kommune ændringer for buskørsel til Ommel, Kragnæs og Græsvænge.

Man ville på hverdage kunne bestille en telebus om morgenen. Herudover ville skolebussen med afgang fra Marstal 13.45 også køre på skolefridage og i -ferier. Dette kan nu alligevel ikke lade sig gøre, fortæller en borger, som forleden forsøgte at komme med bussen og kontaktede busselskabet.

Den nye ordning har aldrig været Ommel Samvirkes kop te. Samvirket har overfor politikerne i kommunalbestyrelsen foreslået, at man i stedet for at køre med tomme busser til de tre byer skulle indføre en ny, fleksibel og mere enkel form for teletaxi. Forslaget går ud på at alle borgere i øens yderområder kan bestille en taxa og blive kørt til og fra nærmeste busstoppested. Brugeren udfylder et skema, som taxavognmanden tager videre til kommunen. Ordningen vil være billig, administrationen minimal, og borgerne i vil nyde godt af den fleksibilitet, der i øvrigt er med busser på øen.

På politikermødet i Ommel i juni var et af punkterne den offentlige transport til yderområderne. Samtlige af politikerne var enige om, at den ny ordning med telebus om morgenen og skolebussen ved middagstid er utilstrækkelig. Man var også enige om, at der bør gennemføres en mere enkel og mere fleksibel ordning, som tilgodeser borgernes reelle behov.

Lige nu er forvirringen stor. Vi er ikke klar over, om der kører busser eller ej. Vi har brug for en akut afklaring og for, at der kommer brugbar information ud til borgerne. Og så har vi brug for, at politikerne hurtigt genbehandler Ommel Samvirkes forslag og finder en løsning, som er fleksibel og holdbar og som tilgodeser borgernes behov.

Brevet er en forkortet version af et brev, der er sendt til kommunalbestyrelsen. 

 

 

Debat: Total forvirring omkring buskørsel i Ommel/Kragnæs/Græsvænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce