Debat: Tænk langsigtet
Af: Per Nykjær Jensen, byrådskandidat for Venstre, Sundbakken 15, Svendborg

Læserbrev: Selv om nogen af vores politiske kolleger gerne vil dreje snakken derhen, så står der altså ikke et eneste ord i Venstres nye "Svendborg Vision 2030" om at bruge millioner på et nyt rådhus.

Tværtimod står der, at hvis det som en konsekvens af behov, for mere plads i bymidten, og at det viser sig økonomisk fordelagtigt - så er vi parat til at se på om det ville give mening at lade rådhuset flytte ud i Svendborg Vest. Og jo, det kunne sagtens være ind i de samme bygninger, som blev foreslået til politiskolen.

Vi håber, at flere af vores politikerkolleger også snart vil have modet til at tænke langsigtet, så vi kan sikre udviklingen i lokalområderne, understøtte handels- og kulturlivet - og bevare byens DNA. Det gør vi med en langsigtet plan for udvikling i landområderne, i Svendborg Vest og i midtbyen.

Derudover forholder "Svendborg Vision 2030" sig også til miljøet. Både arbejdsmiljø, håndtering af affald og regnvand/spildevand og det miljø, vi har ude i naturen. Visionsplanen forholder sig også til trafik, infrastruktur og lokalsamfund samt til unge, ældre, skole, kultur, fritid og sport.

Kort sagt kommer "Svendborg Vision 2030" med konkrete ideer for de næste 12-15 års udvikling. Nu glæder vi os til at høre om alle de gode ideer og visioner, som vores politiske kolleger forhåbentlig også går rundt med. Lad os få en konstruktiv og visionær valgkamp i stedet for den sædvanlige "for eller imod" enkeltsagspolitik.