Af: Dorthe Ullemose, spidskandidat (DF), Skårupøre Strandvej 100, Skårup

Læserbrev: Dansk Folkeparti siger det, som det er: Kernevelfærden er under pres, og der skal markante ændringer til for at få den rettet op igen. Det kræver økonomisk ansvarlighed, mindre embedsvælde og politisk målstyring.

Undersøgelser viser, at Svendborg Kommune ligger og roder rundt i den nederste tredjedel på rigtig mange parametre. Det skal ændres ved, at politikerne påtager sig det politiske ansvar og giver embedsmændene opgaver, der består i at finde ud af, hvilke tiltag der skal til, for at vi som kommune kommer op i den øverste halvdel.

DF vil bruge nøgletal som styringsredskab og målrettet arbejde for, at Svendborg Kommune skal op i top 25 på alle områder.

Vi vil lave en strategi hvor politikerne område for område laver en langsigtet plan, så der i tide sikres den nødvendige økonomi. Det kan ikke være rigtigt, at vi har to områder, som år efter år har et merforbrug, og vi gentagende gange udvider rammen, trods det vi politisk har investeret i flere medarbejdere. 

DF vil ikke spare på ældreområdet, folkeskolerne og dagtilbud til de små børn på bekostning af områder der sejler. Mindre embedsvælde, mere politisk styring.