Af: Kurt Hansen, pensionist, Gl. Skolevej 12, Uggerslev

I denne avis, kunne man søndag d. 12. februar læse, at der i Middelfart Kommune er mere end 500 lejeboliger på vej. En privat erhvervsmand har eksempelvis planer om at bygge en oldekollelignende bebyggelse med en månedlig husleje på 9000 kroner.

Det kan være svært at forstå, hvordan for eksempel et ægtepar med en samlet månedlig folkepension på 18.766 kroner, minus skat, kan betale en sådan husleje.

En del af forklaringen må være, at samfundet, herunder dem der bor i egen bolig, gennem skat, samlet set betaler enorme beløb i boligydelse til lejeboliger.

Indirekte er det udlejer, der modtager ydelsen, som er med til at presse bygge- og lejepriser op og skabe særdeles velhavende byggematadorer.

Ved indflytning i 500 lejeboliger må der vel blive 500 ejerboliger, der skal sælges, udover de mange, der i forvejen er til salg, ude i de små landsbyer.

Der tales så meget om at bevare de små samfund, men samtidig gør nogen alt for at centralisere.

Hvad med at hjælpe de små samfund, hvor eksempelvis varmeudgifter kan være det dobbelte i forhold til dem, der har fjernvarme, og hvor boligejere betaler næsten det samme i grundskat som dem i centerbyerne, selv om deres grunde måske er tre gange mere værd?

Det er for resten heller ikke uhørt, at "børn" køber hus og lejer det ud til deres gamle forældre, som så måske kan få boligtilskud.