Debat: Stop politisk mudderkastning om Familieafdelingen


Debat: Stop politisk mudderkastning om Familieafdelingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Pia Dam, byrådsmedlem (S), medlem af børn- og ungeudvalget, Niels Juels Vej 20, Svendborg
Michael Bager
Lokaldebat. 

Læserbrev: Der er børn, hvor tidsfrister og kvalitet i sagsbehandlingen er altafgørende for deres videre færd i livet. Skiftende personale, lange ventetider og manglende opfølgning kan hurtigt få store og alvorlige konsekvenser. Derfor er det også meget bekymrende, når Familieafdelingen i Svendborg Kommune ikke fungerer.

På dette område skal hurtig sagsbehandling og kvalitet i opgaveløsningen være det sikkerhedsnet, der strækkes ud under børnene og deres familier. Sker det ikke, vil det opleves som et yderligere svigt. Det er naturligvis langt fra tilfredsstillende, når en så vigtig afdeling ikke fungerer.

Det er også kritisk, når der ikke ledelsesmæssigt er reageret på det. Det er en alvorlig sag, som vi i Socialdemokratiet er optaget af at få håndteret og løst. Vi vil være sikre på, at alle henvendelser ind i Familieafdelingen får den rigtige sagsbehandling.

Vi støtter derfor medarbejdere og ledelse i Familieafdelingen i deres ansøgning til Socialstyrelsen om hjælp fra en task force, der skal få afdelingen ind på den kurs, der fagligt og politisk efterspørges. Vi synes, det er kritisabelt, at udvalgsformanden ikke har været tættere på forholdene i Familieafdelingen. Mange problemer kunne havet været undgået, hvis der var handlet rettidigt.

Genopretning i Familieafdelingen afhænger af mange ting. Tydelig ledelse og opbakning til medarbejderne er afgørende faktorer for, at der kan sikres den kvalitet i sagsbehandlingen, som sårbare børn og familier har krav på. Det vil vi i Socialdemokratiet følge tæt.

Det er et politisk ansvar at sikre, at Familieafdelingen fungerer. Men det kræver, at udvalgsformand Mette Kristensen(V) og næstformand Dorthe Ullemose(DF) stopper mudderkastningen om ansvarsplacering. I stedet bør begge påtage sig et fælles formandsansvar for området, så sårbare børn og familier hjælpes bedst muligt.

Debat: Stop politisk mudderkastning om Familieafdelingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce