Debat: Skal beredskabet privatiseres?


Debat: Skal beredskabet privatiseres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arbejdsgruppen for et ansvarligt sluseprojekt, Bjarne Ellegaard Pedersen, Langegade 66, Kerteminde
Michael Bager
Lokaldebat. 

Lige før Anden Verdenskrig fik Danmark for første gang et samlet beredskab, der skulle redde mennesker og ejendom i tilfælde af ulykker og naturkatastrofer.

Beredskabet går i aktion, når ulykker og eller naturkatastrofer indtræffer og vil da ofte også bestå af politi, hjemmeværn og enheder fra civilforsvar og forsvar.

I det samlede beredskab indgår også et passivt beredskab, her - som i andre kommuner - i form af diger, sandsække, højvandmure, sikring af kloaksystemer og lokale varslings-systemer osv.

Alt sammen en - i alle lande - naturlig fælles opgave betalt over skattebilletten!

Kerteminde Kommune har imidlertid valgt at gå andre veje, og snart skal udvalgte borgere stemme om, hvorvidt dele af det passive beredskab skal privatiseres.

900 udvalgte borgere er også udset til at skulle betale for en havnesluse i Kerteminde. Alle udvalgt efter et sindrigt system, der for de færreste giver mening. Flere af de præsenterede modeller og procedurer indeholder faktuelle fejl. Meget er udeladt, og meget er fortiet i det gennem de seneste to år fremlagte materiale.

Arbejdsgruppen for et ansvarligt sluseprojekt har siden maj arbejdet intens på at finde en holdbar model for et kommende slusebyggeri.

Et slusebyggeri, der vil komme hele byen til gavn - også ud over de 900 udpegede, der er udset til at betale regningen!

Følg arbejdsgruppen på Facebookgruppen: Klimasikring i Kerteminde - bemærk især den opdaterede oversigt over ofte stillede spørgsmål (og svar) den såkaldte FAQ.

Disse spørgsmål og svar adskiller sig i væsentligt grad fra den tilsvarende, udarbejdet af politikernes medhjælpere - administratorerne, og som er at finde på kommunens hjemmeside.

Mandag den 10. september er de udvalgte 900 borgere så inviteret til informationsmøde om det forestående valg (uden tilmeldingspligt!), der iflg. den udsendte dagsorden ikke levner mulighed for hverken spørgsmål eller svar. Angiveligt et en-vejs-møde.

Arbejdsgruppen vil iværksætte flere aktioner med det formål at vække til modstand og gøre opmærksom på fejl og mangler i det fremlagte sluseprojekt.

Mød op og giv din mening til kende!

Debat: Skal beredskabet privatiseres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce