Debat: Skæv journalistisk prioritering i valgkampen


Debat: Skæv journalistisk prioritering i valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torben Smith og Vagn Hansen, Åvangen 94, Ringe og Albanivej 57, Nr. Lyndelse, SF Faaborg-Midtfyn
Torben Smith
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Kommunalvalget er overstået. Tak for en forholdsvis fair valgkamp og for en efterfølgende konstituering, der forhåbentlig vil indebære et godt samarbejde til glæde for kommunens borgere og ansatte de kommende fire år.

Der er netop fra Altinget offentliggjort en undersøgelse, der viser noget om kommunalpolitikeres syn på mediernes behandling af den lokale politik. Resultatet er nedslående, idet op imod halvdelen giver udtryk for, at der mangler kritisk og grundig analyse af lokale og regionale politiske emner.

Hvis man tænker tilbage på de lokale avisers dækning af valgkampen, er der efter vores mening en påfaldende skævhed i prioriteringen af det daglige stof. Der kom en betydelig mængde af læserbreve, hvoraf en del blot var gentagelser af tidligere læserbreve under eksempelvis emnet "vi vil have flere varme hænder....". Til gengæld var der tavshed angående en lang række vælgermøder, hvor et betydeligt antal borgere mødte frem for at debattere enten et snævert udvalgt emne (miljø/energi, idrætslivet, ældre og sundhed, handicapområdet m.v.) eller helt brede vælgermøder i traditionel forstand. Der var vel vælgermøder i et antal tæt på 25 i alt, hvoraf de lokale aviser vist nok kun bragte omtale fra tre eller fire?

Vi tror, at vælgerne havde fået et mere nuanceret og kritisk indblik i kandidaternes holdninger og de vigtigste valgtemaer, hvis man havde afsat ressourcer til at dække flere vælgermøder - og været mere kritisk overfor striben af læserbreve med stort set samme indhold?

Til gengæld har vi generelt i sidste valgperiode været godt tilfreds med det daglige samarbejde med den lokale presse - og håber på, at det fortsætter. Gerne endnu mere kritisk og nuanceret, som det ønskes af lokalpolitikerne i Altingets undersøgelse.

Til sidst en tak til de mange, der støttede SF i valgkampen eller gav en stemme til SF på valgdagen og dermed bidrog til SF's fremgang.

Debat: Skæv journalistisk prioritering i valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce