Debat: Saml dit affald op efter dig selv


Debat: Saml dit affald op efter dig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Borch Nielsen, Hundslevvej 14, 5350 Rynkeby
Billede
Lokaldebat. 

Jeg kan godt lide at cykle og opleve naturen på den måde.

Men på denne årstid kan man ikke undgå at lægge mærke til alt det affald, som ligger på hver eneste meter i vejkanterne.

Affaldet ser ikke pænt ud. Det kan også give dyrene problemer, for eksempel fordi de træder på det og kommer til skade, eller fordi det bliver samlet op af høstmaskiner og måske på den måde kommer i foderet. Plastikstykker er også et stigende problem for dyr, fordi de kommer til at spise det.

Men i stedet for at blive irriteret over affaldet, besluttede jeg at samle affald langs mine cykelruter. Da jeg havde et par fridage, tog jeg et par affaldssække med i min cykelanhænger og samlede så øldåser, cigaretpakker, slikpapir, McDonalds-affald, blå gummihandsker, Underberg-flasker mm. Cigaretskod holdt jeg mig fra - det ville vist have været en umulig opgave.

Det tog omkring halvanden time at få en affaldssæk fyldt. Hvis nu andre tog idéen op og måske bare samlede en enkelt sæk affald, så kunne vi måske få alle vejkanterne i kommunen til at se pæne ud. Jeg er godt klar over, at det er umuligt for kommunens folk at løse denne opgave. Når vi så har samlet affaldet, så skal vi bare have bilisterne til at lade være med at kaste mere ud af vinduerne. Så er problemet løst.

Jeg er opmærksom på, at Danmark har en fælles affaldssamledag i april. Men der er jo ingen grund til at vente - det er også lettere at få øje på affaldet inden græsset gror.

Hermed er idéen givet videre.

Debat: Saml dit affald op efter dig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce