Debat: Økologisk vs. konventionelt landbrug


Debat: Økologisk vs. konventionelt landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Læserbrev: Enhedslisten og Socialdemokraterne har stillet forslag til omlægning af kommunale køkkener til minimum 30 procent økologi. Forslaget har været behandlet i de stående udvalg.

I Venstre har vi en afslappet holdning til dette, da vi går ind for både økologi og produkter fra konventionel drift. Der er ingen beviser for, om det ene er sundere end det andet. Det handler ikke kun om fødevarernes vækstbetingelser, men også om brændstof, afstande, bortskaffelse af affald m.m., der skal regnes ind i det økologiske regnskab. Der findes ingen objektive kriterier, der tilsiger, at den ene produktionsform er sundere end den anden. Der findes ingen objektive kriterier, der siger, at dyrevelfærd, miljøbelastning eller veterinærstanden er bedre i økologisk produktion.

Vi vil gerne slå et slag for køb og brug af lokale produkter for eksempel æbler fra Oure og mælk fra Gudbjerg. Gode produkter, hvor kvaliteten er høj, og hvor producenterne tager deres samfundsansvar alvorligt. I denne debat er det vigtigt for os, at de enkelte forældrebestyrelser i vuggestuer, børnehaver, og skoler selv afgør, om fødevarerne skal være økologiske eller fra konventionelt landbrug. Det er forældrene, som har ansvar for deres børn og skal betale i sidste ende. For os at se handler det ikke om folkesundheden, men om holdninger og følelser overfor den mad vi putter i munden.

Økologi er ingen religion for Venstre, det dyrker vi andre steder, men vi er enige i, at vores fødevarer skal belaste miljøet så lidt som muligt. Det ved vi, at den bevidste producent tænker over.

Debat: Økologisk vs. konventionelt landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce