Debat: Nej til færgevalg


Debat: Nej til færgevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Hillers, Kirkevejen 20F, Ommel
Billede
Lokaldebat. 

Læserbrev: Jeg er helt enig med Venstre's borgmesteraspirant Lennart Mogensen i, at det er medierne, der har sat færgerne på dagsordenen. Og det skyldes kun klassisk, overfladisk indsigt og måske en overvægt af Ærøskøbing-orientering, at emnet er oppe.

Men jeg synes, det er pinligt, at der ikke sættes meget mere fokus på, hvordan øens suverænt største og væsentligste by støttes. Det nytter ikke noget, at Lennart Mogensen lukker øjnene og siger det ikke er et problem (sagt på Navigationsskolen). Ja, han kan finde handlende, der er glade for, det er vanskeligere for deres kunder at smutte til en konkurrent i Rudkøbing, men se de nedslående tomme og forfaldne lokaler i begyndelse af Kirkestræde. Og mærk, hvordan apatien så småt er ved at snige sig ind på flere og flere marstallere.

Det lukkede værft var et dybt stød. Navigationsskolen og VUC bløder elever, og jeg forudser, at det ændrede sommervejr vil bløde sejlende. Og stadig er der dårlige busforbindelser til øens største bysamfund- ikke mindst om aftenen.

Genoprettelsen af Marstal-Rudkøbing er det eneste konkrete og positive forslag, og det er derfor, mange håber på projektet, og på at dygtige mennesker med tiden får færgen til at indgå i øens færgetilbud til glæde for de fleste og med mindst mulig ulempe for ansatte.

Men sagen er jo, at der stadig mangler mange millioner private kroner, før projekt Ærøexpressen kan bestille en færge. Det bliver næppe før den nyvalgte kommunalbestyrelses sidste budgetforhandling, at der skal tages stilling til de øvrige færgers fremtid.

Hvis det overhovedet sker.

Derfor er det på tide at fokusere på andre emner. Selv cykler jeg snart til vælgermøde om de ældres situation. Jeg håber at høre noget om bedre udnyttelse af vores sygehus.

Debat: Nej til færgevalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce