Debat: Man bør vælges på sine visioner
Af: Tommy Madsen, Andekæret 2, Kerteminde - opstillet for Kertemindelisten

Kan man kun blive valgt til byrådet, hvis man som ny kandidat melder sig på banen med dybe frustrationer over de tidligere beslutninger, der er taget i det politiske arbejde eller med en dyb utilfredshed med administrationen af kommunen og trusler om at fyre hele toppen efter valget?

Det håber jeg ikke, da vi i Kertemindelisten har et fælles kodeks om at ville fokusere på det gode arbejde, vi vil stå for i den kommende valgperiode og ikke fremhæve, hvor udulige alle andre er.

Alle de voldsomme udsagn og de konfliktsøgende indslag skyldes, at det er svært at få plads i den livlige debat her op til valget, men jeg håber, at vælgerne er enige med Kertemindelisten i, at den hårde tone og den uforsonlige debat kun skaber mere lede omkring det politiske arbejde.

Det, jeg gerne vil melde mig på banen med, er et positivt syn på Kerteminde Kommunes fremtid. Det er til tider svært at være pessimist, når man ser de muligheder, der bliver skabt i kommunen. Man kunne nævne Lindø Industripark med alle de arbejdspladser, der er blevet etableret og de store bosætningsmuligheder, der er i Langeskov-området.

Ikke mindst er de lagt en tre-cifret millioninvestering i et enestående og ambitiøst golfbaneprojekt, som man ikke hører meget til i visionerne for Kerteminde Kommunes fremtid.

Vel er det en privat investering, og vel er Great Northern meget nidkær om sit brand, men det høje ambitionsniveau kan ikke undgå at skabe nogle fordele for os alle i kommunen.

Himmerland Golf kunne samle 78000 tilskuere til den sidste store turnering, der blev afholdt og på Great Northern er ambitionerne, at der skal en stor turnering på banen inden for de nærmeste år.

Dette kan få i nærheden af 100000 mennesker til at besøge Kerteminde Kommune over en uge.

For mig er det en politisk ambition at få styring på alt det, der sker i byen rundt om et sådan arrangement.

Vi skal have de andre foreninger på banen i arbejdet med at indlogere, bespise og ikke mindst aktivere alle de mennesker, når de ikke lige er på golfbanen.

Dette vil være et projekt for hele kommunen og ikke kun for Kerteminde by.

Det vil være en enestående mulighed for at brande kommunens virksomheder og byernes kulturliv, en eller måske flere gange om året.

Begivenheden og menneskemængden vil kunne tiltrække store virksomheder inden for bil og bådbranchen, der vil reklamere for deres produkter.

De lokale virksomheder ville få en god mulighed for at vise sig frem, og jeg kan se en god mulighed for, at de lokale kan skabe pop-up butikker og restauranter i et nyt atraktivt havne og marinamiljø.

Der vil være god økonomi i at få en ansat til at igangsætte og kordinere dette, så man kan få et proffesionelt niveau, der matcher Great Northerns.

For at vende tilbage starten, så er mit håb, at man skal kunne blive valgt på at have nogle visioner og nogle høje ambitioner for denne kommune, ikke fordi man kan finde alle fejlene ved de andre.