Debat: Lyt til de lokale
Af: Mads Fredeløkke, byrådsmedlem for Venstre
Nyborgvej 93A, Svendborg

Læserbrev: Der har de seneste uger været meget snak om, hvem der egentligt vil gøre mest for de dele af kommunen, som ligger uden for byskiltene. Der er gået en hel sport i at forklare, hvor meget ekstra man vil gøre efter novembervalget, for man må forstå, at det sejler, hvis man ikke har hus på Ramsherred.

Men som altid i et valgår kan man undre sig, hvor er alle de gode forslag henne, for vi ser dem jo ikke i byrådsarbejdet. Der kan det være vanskeligt nok at sikre de ekstra midler til skoler og daginstitutioner i de mindre landsbyer for slet ikke at nævne den kætterske tanke at lave en cykelsti andre steder end i bymidten. Bare det at flytte et par byrådsmøder ud i kommunen var næsten nok til at få svage hjerter til at dåne, tænk at være væk fra rådhuset.

At vi sagtens kan gøre endnu mere for at støtte væksten i alle dele af kommunen, kan man have ret i, men det kræver jo, at folk ikke kun skriver læserbreve om det eller taler om det de tre uger op til valget, men kommer med bud på, hvad der skal til. Selv tror jeg, vi skal lytte rigtig meget til de folk, der bor med lidt længere mellem husene, lære af andre kommuner, som Hedensted og Nyborg, der har spændende modeller og giv lokale kræfter plads til at komme på banen med ønsker, for hvad der er godt for Landet er ikke nødvendigvis lige så godt for Vormark.

Ikke for at genoplive sognerådet, men for at bruge de sande eksperter, de borgere, der lever ude i den hverdag, vi vil påvirke.