Debat: Kampen er ikke slut endnu


Debat: Kampen er ikke slut endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Lokaldebat: Udmeldinger fra Venstre ved førstebehandlingen af omstillingskataloget, samt en overskrift fra TV2 Fyn: "Forældre til nordfynske skolebørn kan ånde lettet op", har skabt en del forvirring.

Bedømt ud fra vendinger på byrådsmødet kunne det lyde som om, at kampen for vores små institutioner er overstået - det er den langt fra.

For som Mogens Christensen fortsatte er "der noget som vi godt vil se på, og det er optimering af ressourcemodellen for skoler og dagtilbud. Der er i dag rigtig stor forskel på, hvor mange ressourcer der bliver givet pr. barn i de store og små skoler. Nogle skoler har cirka 50.000 kroner pr. barn og nogle af de andre mindre skoler har cirka 70.000 kroner pr. barn, det er ulige vilkår, både for børn og for personale, så det er en af dem vi skal kigge på. Ligeledes særlig klassedannelser og det er dem vi har aftalt for mange år siden; binding af en årgang for hver afdeling, bør vi også ind og revidere på".

Hvis denne pulje spares væk, har det fatale konsekvenser primært for de små skoler, hvor der vil blive lukket klasser og økonomien kommer ikke til at kunne hænge sammen. Det vil sige, at klasser under 15 elever, vil blive fordelt på nærliggende skoler. Når der på en skole mangler for eksempel 0., 3. og 5. klasse, vil der være et nyt incitament for politikerene for en lukning af de berørte skoler.

De små børneinstitutioner bliver umiddelbart slet ikke nævnt, så derfor er de lige så udsatte som før førstebehandlingen. Derfor er det så sørens vigtigt, at vi stadig står sammen og støtter op om vores fælles vigtige sag. Følg med i Facebook-gruppen: "Bevaring af skoler og institution på Nordfyn". Kom med gode ideer og bliv ved med med at skrive læserbreve.

Debat: Kampen er ikke slut endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce