Debat: Indret ungdomscafeer i bibliotekerne
Af: Xenia Perino, Kommunalvalgskandidat for SF-Kerteminde, Hundslevgyden 135, 5300 Kerteminde

Der tales i disse dage meget om biblioteket i Langeskov, der i den grad trænger til en nytænkning. I Kerteminde bor biblioteket midlertidigt i den gamle postbygning, og det er ikke tilstrækkeligt, kan vi vist alle blive enige om.

Der er i budgettet for 2019 afsat penge til at investere i Kertemindes biblioteker: 3,8 millioner kroner i Langeskov og 10 millioner kroner (finansieret af salg af byggegrunde på Kerteminde Havn) i Kerteminde på Ndr. Havne Kaj. Det har fået mig til at drømme!

Jeg drømmer om, at vi tænker ungdomscafeer ind i de nye og moderne biblioteker, så de ikke blot bliver steder med bøger, men levende steder, hvor meninger kan brydes, hvor viden kan høstes, og nye ideer og veje kan udforskes på tværs af generationer.

Jeg drømmer om, at vi med inspirerende, hyggelig og ungdommelig indretning kan tiltrække unge til at sidde og lave lektier, diskutere og udveksle sammen med ungdommelige voksne.

Jeg ser for mig en lille billig cafe med kaffe maskine, lidt snack og en voksen, der hjælper og holder styr på stedet, hvor man kan spise sin madpakke eller købe en sandwich. En cafe for unge og ungdommelige, der gerne vil fordybelse og refleksion. Lad os samle alle drømme og ideer inden tegningerne skal laves, og bygningerne udformes.