Debat: Hvornår kommer Ærøfærgerne ind i informationsalderen?
Af: Morten Brixtofte Petersen,
Snorløkke 5, Søby

Torsdag den 6. april kl 06.10 holdt en færgefuld biler på havnen i Søby og kiggede på et tomt færgeleje, færgen var ingen steder at se. 

I bilerne sad passagererne og tænkte på, hvad der mon var galt og hvad de skulle gøre.

Alle ønskede at give besked til de aftaler på den anden side, som de nu kom til at svigte, ingen vidste noget, men alle kunne vi se på det nyeste informationsteknologiske tiltag fra Ærøfærgerne: en elektronisk lystavle der med rød rulletekst strålede om kap med solopgangen mens den gentog, at der er indført kontrolgebyr fra 1. april, der gives ikke kredit til private og at "safety language on board is danish". Information, som ligeså godt kunne have været malet på et skilt. Derimod ikke et ord om det vi alle ventede på - færgen!

Ærøfærgerne har e-mailadresser og mobilnumre på alle der har reserveret, og tilmed en elektronisk lysavis ved færgelejet. 

Da færgen omsider kom, var den mindst 30 minutter forsinket, og besætningen ombord havde kendt omfanget af forsinkelsen siden afgangen fra Fåborg en time tidligere. Hvorfor i alverden fik vi ikke besked om forsinkelsen, så snart den var kendt? Hvorfor kunne besætningen ombord ikke sende en besked til lysavisen, "vi er på vej, 1/2 time forsinket"? Så kunne vi havde siddet lidt længere hjemme i varmen med morgenkaffen i stedet for at fryse i bilen på kajen i en halv times uvished. 

Dette spørgsmål stillede jeg til færgedirektøren i en mail af 7. april 2017, en kommunalpolitiker fik samme mail. Politikeren svarede samme dag og henviste til økonomiudvalget. Nu er det 10. maj, og jeg har ikke hørt fra færgedirektøren. Det giver anledning til følgende spørgsmål: 

  • Hvem har ansvaret for helt banale driftsmæssige beslutninger i Ærøfærgerne? 
  • Hvem har ansvaret for information til passagererne?
  • Ved de ansvarlige, hvad service betyder?