Debat: Hov, skal nye hal-penge ikke komme alle til gode?


Debat: Hov, skal nye hal-penge ikke komme alle til gode?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Morten Schjøtt, Rødamsvej 30, Ryslinge
FBM
Lokaldebat. 

Lokaldebat: Under valgkampen lød det nærmest i kor, at der var skåret for meget i tilskuddet til hallerne. Jeg erindrer et indlæg under et vælgermøde i Svanninge, hvor det blev sagt, at der overhovedet ikke var afsat nogen buffer til vedligeholdelse i de enkelte hallers budgetter for 2018 og fremover. Det er derfor også spændende at se, hvad det politiske udvalg på området sammen med Folkeoplysningsudvalget har tænkt sig at stille op med de 1,2 millioner kroner, som så også skal dække lokaletilskud til foreningerne.

Nu kan vi se udspillet - det er på dagsordenen til næste møde. Og jo, der bliver givet penge til hallerne, men mest til udvikling og ellers kun til de haller, som er hårdest ramt, fordi de ikke har nogen skole tilknyttet og derfor ikke nogen haltimer ad den vej. De haller, som har en udskolingslinje tilknyttet, får også ekstra. Det vil sige, at der er udover Midtfyns Fritidscenter og Forum Faaborg er otte små haller, som ingenting får. Det var ikke, hvad jeg forestillede mig, mens vi sad ved vælgermøde efter vælgermøde og talte om, at besparelserne var gået for langt.

Der er argumenter for at lave centrale puljer og lade dem, som har gavn af net eller ekstra konsulenthjælp trække på dem. Men der er så sandelig også en pointe i at lade de haller, som nu i den grad er kommet op i fart, selv administrere de penge, der kunne være tale om. Det er, så vidt jeg kan skønne, cirka 35.000 kroner pr. lille hal - også en slags penge, skal jeg hilse og sige i en lille økonomi!

Så jeg vil opfordre politikerne i udvalget til at tænke sig godt om og ændre oplægget, så alle får umiddelbar glæde af pengene.

Debat: Hov, skal nye hal-penge ikke komme alle til gode?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce