Debat: Historien gentager sig på Ribergrunden
Af: Dorthe Mørch, Svendborgvej 104, Ollerup

Læserbrev: Hvor naive er vi mon? Og hvor naive er vores folkevalgte politikere mon? Forhåbentlig ikke så naive, at vi bilder os ind, at en investor investerer i de mest velbeliggende grunde på Svendborg havn for at gavne byen?

Nu fik den pågældende investor jo omtrent frit slag til at bygge som det passer ham på Jessens Mole. Skulle det så være af kærlighed til Svendborg by eller af hensyn til hans egen bankkonto, at han ønsker at bygge endnu mere på havnen? Jeg har lidt svært ved at tro på det med kærligheden.

Hvis vi tillader, at historien gentager sig på Baagøe og Riber-grunden, er vi virkelig for naive til denne verden. En tilflytter, Steen Tinsfeldt, skriver på debatsiden d. 15/2, at han mener, det er "ævl og kævl", når vi, der holder af vores by, prøver at passe på den, så den ikke ender med at ligne så mange andre ligegyldige, kedelige, tilbyggede havnebyer. Steen Tinsfeldt fremhæver bl.a. Nyborg. Har Nyborgs borgere mon haft ret meget fornøjelse eller økonomisk gevinst af havnebyggeriet dér? Det tvivler jeg stærkt på. Det eneste sted, der er liv på Nyborg Havn er da ved Lauses Grill. resten ligner en spøgelsesby.

Det er ikke det, vi ønsker for vores (endnu) skønne by. Lad os nu passe godt på Svendborg havn og så håbe, at politikerne lader være med denne gang at falde på maven for en økonomisk rigdom, som jo alligevel ikke kommer til at smitte af på hverken byrådet, byen eller borgerne.

Mere om emnet

Se alle
Første spadestik på Baagøe og Riber bliver først efter sommer

Første spadestik på Baagøe og Riber bliver først efter sommer

Debat: Byggeri på Ribers grund

Overblik: Havnedebat raser i Svendborg - få seneste nyt her

Overblik: Havnedebat raser i Svendborg - få seneste nyt her