Debat: Havnen - et kæmpe aktiv for Faaborg by


Debat: Havnen - et kæmpe aktiv for Faaborg by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arne Clausen, Kildetoften 27, Faaborg
Luftfoto af Havnen Slagterrigrunden
Lokaldebat. 

Der er en verden til forskel på, hvordan havnene i Assens og Faaborg har udviklet sig gennem de seneste 20 år. Ikke meget er sket i Assens, hvorimod Faaborg har udviklet sig år for år.

Det blev jeg mere bevidst om, da havnemester Lasse Olsen holdt et indlæg i Skipperkassen. Jeg blev imponeret over, hvad der er sket på havnen siden 2001, mens Lasse Olsen har stået ved roret. Noget vidste jeg efter at have været bosiddende i Faaborg i 16 år: udvidelsen af marinaen med 280 pladser, havnebadet, de nye færgelejer, kanalen og de mange forlængelser af kajerne.

Hertil kommer så en ny servicekaj i lystbådehavnen, nyt molehoved på Munkholm, etablering af 64 meter kaj og 100 meter bro ved Ø-havscentret og træskibspladsen samt en jollehavn. Det sker i 2017 og 2018 blot for at nævne noget af det væsentligste.

Spændende var det også at høre om havnens bestræbelser for at blive certificeret som Blue Star Marina med fire stjerner, som er en blåstempling af havnen af næsten højeste karat.

De mange frivillige med Vagn Gram i spidsen fortjener også stor ros for den indsats der lægges i Ø-havscentret.

Alt er i tråd med mine stille ambitioner for Faaborg, som må indstille sig på at ændre status fra en by med mange industriarbejdspladser og offentlige virksomheder til et mekka for handel, fritid og bosætning og med turisme som et oplagt merpotentiale. I år anløbes Faaborg havn af to krydstogtsskibe.

Jeg håber, anvendelsen af slagterigrunden vil understøtte den udvikling, som havnen allerede er eksponent for.

Debat: Havnen - et kæmpe aktiv for Faaborg by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce